Wednesday, November 5, 2008

FBI

Makens sammanstötning med FBI var av den fredliga sorten men kunde varit mindre fredlig om han inte haft rätt färgpalett.
Han befann sig den aktuella veckan i de norra delarna av landet. Nya maskiner innebär...resor,förseningar, stress...ja med andra ord hårt arbete och en del problem som ibland måste lösas lite okonventionellt.Denna gång som många andra gånger, ett litet akutfall. En maskindel skulle flygas in med ett litet plan till en liten flygplats. Brådis brådis och maken är inte den som är den, behövs det så kavlar han upp ärmarna och hugger i.Han tog några grabbar med sig från fabriken för att möta det lilla planet på den lilla flygplatsen och hämta den tunga lådan.Det var kallt, snöigt, blåsigt och lilla planet var försenat. Maken som var jäktad och frusen och travade huttrande fram och tillbaka kedjerökandes på plattan; iklädd sin svarta långa läderock, kragen uppfälld till öronen. Naturligtvis hade han solglasögon, det har han alltid,, vinter som sommar. På vintern mot snön och på sommaren mot solen. Den där svarta rocken är mitt hatobjekt och jag misstänker att han använder den så frekvent bara för att reta mig.
Lilla planet landar på den lilla flygplatsen. Ut ur liten lastbil hoppar fyra små herrar och börjar asa och dra den stora lådan. De får slutligen in den i lilla lastbilen. Brådis brådis och iväg kommer de. Även på små flygplatser har man små flyledartorn och där sitter en och annan gång en liten månskensbonde och övervakar plattan. Och i orostider som dessa blir det därför ibland såhär....Piloten i det lilla planet blir uppringd av just, FBI, som ställer frågor om den märkliga leveransen. Piloten -som inte under några omständigheter vill bli inblandad- hänvisar till mannen som hyrt honom, dvs maken som därefter blir spårad till sitt företag. Företaget får också ett samtal samtidigt som ett viktigt e-mail dimper ner hos högsta hönset.
Man talar om för företaget att man fått ett samtal från den lilla flygplatsen att man där observerat en märklig händelse.......ett litet plan av modellen..bla bla..landade klockan..bla bla...På landningsbanan väntade en liten lastbil. Fyra män -med vad man tror är mellanöstern utseende- mottog en stor tung trälåda som de brådskande lastade i den lilla lastbilen. Det hela övervakades av en vit man i svart läder rock och solglasögon, verkade vara "the bodyguard"......Nu ringer makens företag upp honom och undrar lite skämtsamt varför han retat FBI. Maken fattar ingenting.
Nu var det faktiskt allvar. FBI nöjde sig inte med en muntlig försäkran från högsta hönset utan krävde även en skriftlig förklaring och kopior på alla upptänkliga dokument. En del av förklaringen löd.......Vi försäkrar att det endast var oförargliga maskindelar i trälådan. De fyra mörkhyade herrarna är amerikanska medborgare och arbetar för vår kund. Personen ni refererar till som "The bodyguard" är vårt företags vice president som på bästa sätt försökte klara av leveransen så snabbt och smidigt som möjligt och hade inte för uppsåt att oroa någon.....Maken använder fortfarande läder rocken och kommer förmodligen göra så tills den vittrar sönder...om inget annat så för att reta mig.

No comments: