Sunday, February 1, 2009

SUPER BOWL 2

Årets Super Bowl lurar runt hörnet. Det är dags för utsedda partyvärdar att samlas I köksregionerna och börja bläddra I dippa recepten. Det näst största denna heliga dag är är maten eller snacksen. Ja, jag säger näst största för det största är nämligen grabbarna I axelskydden och putrumporna .
Den som lyckas knåpa ihop en dippa som ingen tidigare smakat får nästan nobelpris. Jag har efter ett par år här ryckts med hela Super Bowl grejen och är inte sämre än andra och jag känner på mig att det är jag som kommer att få priset för nyaste dippan I år. Jag ser det nästan som en sport att försöka spöa skiten ur Amerikanska-hemmafru-dipparproffs som utlänning.
Som alla förstår är detta inte helt lätt eftersom jag är I dippens mekka och varenda amerikan över två år kan minst minst tre dippa recept. Men jag ska googla på ordentligt och kanske någonstans på webben, på en okänd tibetansk matlagnings site kan jag kaaanske hitta en kryddig Jak lever dippa och det har säkert ingen smakat.
Jag har även funderat på sillsallad.
Till Super Bowl hör inte bara mat och Bud Light utan även en uppsjö av tillbehör. Såsom fotbolls skålar, fotbolls servetter, fotbolls sugrör, fotbolls uppläggningsfat med och utan små indelnings fack, fotbolls muggar, fotbolls glas och så får vi inte glömma de små våtdräkterna till flaskor och burkar som ser ut som små fotbollströjor.
Så när jag serverar min Tibetanska Jak dippa ska den helst ligga I en brunfärgad plastskål som har formen av en amerikansk fotboll…obs…helst ska fejksömmarna synas. Jag kan välja en skål som även har mitt favvolags logga och ger på samma gång sken av att jag vet någonting om Amerikansk fotboll såvida jag inte har valt ett lag till favorit som vunnit 2 matcher av 187; för då kommer med all säkerhet ett gäng fotbollsfanatiker med 25 Bud lights under västen stå där och bräkandes peka
“who the hell brought that dish” och dom kommer högljutt konstatera att det måste vara svenskarna.
För de som väljer att inte laga mat denna dag är Pizza ett alternativ. Super Bowl Sunday är Pizza försäljarnas julafton, detta är den dag på året då det säljs mest pizza I Usa. Pizza haken dubblar sin personal och dubblar sina inkomster. Vill du ha din peperoni pizza, dina garlic breadsticks och dina Wings I tid denna söndag får du vara framme tidigt med din beställning, gärna dagen innan.
Under Super Bowl finalen ska det inte bara tittas på fotboll och spelas fotboll, det ska göras annat också. De som har turen och får se finalen live samlas timvis utanför arenan och har ett gigantiskt grill party på parkeringen….fast detta är ju inte längre riktigt sant när det gäller just Super Bowl…..säkerhetsriskerna gör att man inte får “tailgata” längre under Super Bowl….6 miljoner dollar kostade säkerheten detta år, screening, flygfria zoner över arenan, metall detektorer….jada… jada…. jada…
men, om man nu fortfarande fick “tailgata” så grillas det , äts det, dricks det och spelas musik med andra ord riktigt trevligt. Väl inne på arenan får gästerna njuta av påkostade framträdanden och I år är det Prince som fått äran jag hoppas han behåller kläderna på för jag tror inte hans bröst är lika snygga som Janet Jacksons..
Sist men inte minst ska det visas reklam som satts samman endast för detta tillfälle. Reklamsnuttarna är ordentligt tillspetsade och lite extra fräcka, med andra ord riktigt bra. Man kan säga att Pr avdelningarna och reklambyråerna haft ett pysselkväll med för många Cosmopolitans. Det brukar bli ett femtiotal reklamsnuttar under kvällen. Mitt problem denna kväll på året blir detsamma som förra årets….…när fan ska jag gå och pinka?

No comments: